Økologisk Sæberi - Bæredygtige Produkter - Zero Waste - FRI FRAGT OVER KR. 199.-

Hvorfor bruge fast sæbe

Lad os tale om bæredygtighed.

Er fast sæbe bæredygtigt? Det korte svar er ja!

Flydende sæbe kan indeholde op til 90% vand. Det siger sig selv, at produktet dermed fylder mere og belaster klimaet mere, når det transporteres fra producent til distributør, og herfra til butik og forbruger. Herudover er flydende sæbe tilsat konservering, da produktet ellers vil rådne, grundet den høje vandprocent. Dertil kommer, at flydende sæbe som oftest leveres i plastikbeholdere - genbrugsplast eller ej, det er plastik! I modsætning til flydende sæbe indeholder faste sæber ikke vand og dermed ej heller konservering.

Hvad med bakterierne?

Alt vi har stående på badeværelset kan forurenes med bakterier - også sæbe. Fast sæbe har i mange år været genstand for beskyldninger om, "at en sæbeblok er lig en bakteriebombe". Det kan den også være, hvis de optimale forhold for bakterievækst er til stede. I praksis betyder det, at sæbeskummet skal skylles af sæben efter brug og sæben skal have lov til at tørre ud. Ellers har man balladen. Der er derfor to lette grundregler at følge:

1. Når du har brugt din sæbe, skal den skylles ren.

2. Lad sæben tørre ud imellem brug - opbevar sæben i en sæbeskål med dræn/rist, eller på en sæbemagnet. 

Hvis I er mange i husstanden, kan det være en fordel at have mere end én sæbe på badeværelset.  

En ting der er værd at huske på, er at fast sæbe med naturlige ingredienser har sikret god personlig hygiejne i tusinder af år - længe inden vi overhovedet kendte til flydende sæbe. 

Prøv en fast sæbe - det er ren fornøjelse.

( Kilder: Co2tips.dkvidenskab.dkkemienidinhverdag.dk )