Økologisk Sæberi - Bæredygtige Produkter - Zero Waste - FRI FRAGT OVER KR. 199.-

Hvorfor bruge fast håndsæbe og sæbe i blok?

ØKOLOGISK SÆBE OG HÅNDSÆBE FRA BENATURAL

Økologisk sæbe og håndsæbe er gået hen og blevet utroligt populære over den seneste årrække, hvor der er kommet mere fokus på økologi og bæredygtighed i hjemmet.

Økologisk håndsæbe og kropssæbe fra BeNaturals produktion har en række store fordele fremfor de masseproducerede håndsæber, som de fleste af os kender, og som mange af os har brugt hele livet.

For i modsætning til masseproducerede fabrikssæber, så indeholder økologisk sæbe fra BeNatural hverken syntetiske dufte, konserveringsmidler eller andre unødige kemikalier.

Hvis du bruger fabriksfremstillede sæber, som er baseret på kemikalier, så er der en stor risiko for, at de kan indeholde syntetiske kemikalier, som faktisk kan skade din hud. Mange af disse sæber indeholder det antibakterielle stof triclosan foruden konserveringsmidler så som parabener og formaldehyd. Flere af disse tilsætningsstoffer i sæbe kan potentielt forårsage hudirritaton og allergiske reaktioner.

Økologisk sæbe fra BeNatural indeholder kun naturlige ingredienser. Dette er hele visionen, som vores lille familievirksomhed er bygget op omkring – at skabe øko sæbe, som hverken påvirker dit helbred eller naturen.

At sæberne fra BeNatural er økologiske betyder, at vi producerer dem helt uden brug af unødige tilsætningsstoffer. Det betyder også, at vi fremstiller vore øko sæber på en måde, som ikke er skadelig for økosystemet og menneskers sundhed. Vi sikrer os, at vi kun bruger økologiske ingredienser i alle de forskellige faser af vores produktion. Dette gælder lige fra rapsolien, som vores økologiske sæber er baseret på, og til de planter og øvrige olier, som giver sæberne deres dejlige duft.

Når der ikke indgår kemikalier i vores økologiske sæber, så vil du også opleve, at sæberne ikke dufter lige så kraftigt som fabrikssæber. Vi elsker alle den dejlige duft af sæbe og forbinder den med renhed. Skånsom og miljøvenlig øko sæbe vil dog aldrig dufte lige så kraftigt som en kemikaliebaseret sæbe. Duftene i miljøvenlige sæber vil aldrig være ubehagelige, men blot mere naturlige.

Prøv for eksempel vores dejlige håndsæbe med duft af pebermynte og tea tree – eller prøv vores skønne lavendelsæbe. Vi er hele tiden i gang med at udvikle nye, økologiske håndsæber og kropssæber med dejlige, naturlige dufte!

VEGANSK HÅNDSÆBE OG KROPSSÆBE

Veganske håndsæber og kropssæber udgør en stor del af vores varesortiment. Alle vores håndsæber og kropssæber er økologiske, og de fleste af dem er også veganske.

Hvad betyder det, at vores sæber er veganske? Det betyder ganske enkelt, at de ikke indeholder animalske stoffer eller ingredienser – altså stoffer, som kommer fra dyr.

Historisk set er animalske fedtstoffer blevet brugt til produktionen af sæbe, og de indgår stadig i nogle sæber i dag. Hos BeNatural har vi dog også stor fokus på dyrevelfærd. Vores produktion af håndsæbe og kropssæbe skal være så vegansk som muligt.

Den eneste af vores sæber, som ikke er vegansk (men stadig økologisk!), er vores Honning & Bivoks sæbe. Her tilsætter vi nemlig bivoks og honnning fra vores egen bigård, og sæben kan derfor ikke betegnes som vegansk. Hos Benatural har vi haft vores egne bier i 5 år – og vi sørger altid for at behandle dem godt.

HVORFOR BRUGE FAST HÅNDSÆBE OG SÆBE I BLOK FRA BENATURAL?

Fast hånd- og kropssæbe og opvaskesæbe i blok udgør en stor del af BeNaturals varesortiment. Fast håndsæbe og bloksæbe har den store fordel, at de er meget mere miljøvenlige end flydende sæbe.

Flydende sæbe indeholder nemlig store mænder vand! I modsætning til en økologisk sæbebar fra BeNatural, så er flydende sæbe også tilsat konserveringsmidler. Hvis der ikke var konserveringsmidler i, ville den flydende sæbe hurtigt blive harsk grundet det høje vandindhold.

Samtidig betyder den høje vandprocent også, at sæben fylder mere og optager mere plads. Derfor belaster den også klimaet mere, når den transporteres fra producent til distributør, og derfra til butik og forbruger.

Og så denne vigtige pointe: Flydende sæbe leveres typisk i plastikbeholdere. Uanset om der er tale om genbrugsplast eller ej, så er det stadig plastik – og plastik er virkelig noget skidt for miljøet!

Derfor anbefaler vi hos BeNatural, at du altid køber fast håndsæbe – og helst i form af en økologisk sæbebar eller sæbe i blok, som er så skånsom overfor miljøet som muligt.

Fast håndsæbe og kropssæbe har i mange år været genstand for beskyldninger om, "at en sæbeblok er lig en bakteriebombe". Det kan det også være, hvis de optimale forhold for bakterievækst er til stede.

For at undgå bakterievækst på din faste håndsæbe er der to lette grundregler, som du kan følge:

1.  Når du har brugt din sæbe i blok, skal den skylles ren.

2. Lad dernæst din økologiske sæbebar tørre ud mellem brug – og opbevar altid din sæbebar i en sæbeskål med dræn eller rist, eller på en sæbemagnet.

Hvis I er mange i husstanden, kan det også være en fordel at have mere end én fast sæbe i brug. En ting, der er værd at huske på, er, at fast sæbe med naturlige ingredienser har sikret god personlig hygiejne i tusinder af år - længe inden vi overhovedet brugte flydende sæbe.

Så prøv en økologisk, fast sæbe fra BeNatural - det er ren fornøjelse!

SÅDAN FREMSTILLER VI VORES ØKOLOGISKE OG KOLDRØRTE SÆBE

Vores koldrørte sæbe fremstiller vi ved en proces, som kaldes koldforsæbning. Så hvad er dette, og hvad betyder det egentlig, at sæben er ”koldrørt”?  Det betyder, at vi nærmest ikke bruger energi ved produktionen, og at vi fremstiller sæben uden at tilføre varme under forsæbningen.

Vi blander de nøje afstemte ingredienser i forskellige tempi, hvilket aktiverer forsæbningen. Så håndrører vi sæbemassen, indtil den får den rette konsistens og kan fyldes i en form. Dernæst stiller vi sæben til formodning i et kontrolleret miljø.

Efter 24-48 timer skærer vi så sæben ud i sæbeblokke, som vi endnu engang stiller til modning. Selvom sæben er fast efter 24-48 timer, har den stadig brug for at modne i mindst 4-6 uger ved kontrollerede forhold. Vi fremstiller og koldrører vores sæbe med kærlighed – og med omsorg for miljøet.

Til vores koldrørte sæber bruger vi olie fra Svanholm Gods - et økologisk landbrug i Hornsherred. På godset presses rapsen samme sted, som den høstes. Dette er vigtigt, fordi det simpelthen er mest miljøskånsomt. Derved spares nemlig en hel del transport i forhold til traditionel fremstilling af rapsolie.

Ved traditionel produktion bliver rapsfrøene først transporteret til et foderstofanlæg. Fra foderstofanlægget transporteres de videre til et presseri. Fra presseriet transporteres til et tappeanlæg og så herfra til grossisten. Først da kan olien leveres videre til butik og forbruger.

Når vi fremstiller sæbe koldrørt, så bruger vi ikke store kedler eller kæmpestore lagerbygninger. Vi tilpasser produktionen til efterspørgslen – og derved har vi intet spild. Faktisk er vi så fleksible i produktionen og formmaterialerne, at vi kan lave helt ned til 20 enkelte sæbeblokke pr. batch!

Vores øko sæber skal ikke være en hyldevare i dagligvarebutikkerne. I stedet har vi et samarbejde med få, men af os nøje udvalgte butikker, som har et oprigtigt ønske om bæredygtighed og rene produkter.

Så køb vores dejlige økologiske håndsæber fra BeNatural, og vær med til at skåne miljøet.